2012. február 15., szerda

Sam, a tűzoltó

Annyi minden történik velem a tortamániám kapcsán, annyira élvezem ezt az egészet, végre az én nyugis világom megtelt élettel. Minden torta egy különálló projekt, külön tervezéssel és szervezéssel és egyedi kivitelezéssel, határidőkkel, mérföldkövekkel és a projekt utóéletének nyomonkövetésével!
Tudom, hogy már ezerszer leírtam és még le is fogom írni remélem még vagy ezerféleképpen, hogy mennyire imádom ezt! Imádom benne a kihívásokat, hogy lehet benne fejlődni és tanulni! Persze nem tudom letagadni magamat ebben sem - emberi szempontból is nagyon érdekes az egész. Mert bár a saját barátaimról, ismerőseimről van szó, de néha annyira érdekes ahogyan kezelik ezt a tortakérdést!
Sokszor egy jó témaválasztás garantálja a sikert - a gyerekeknél ez lehet a kedvenc mesefilm, kedvenc játék, vagy állat, amit szeret.
Főiskolástársam, Andi fia öt éves lett és ebből az alkalomból készítettem tortát az oviba. Mesélte, hogy náluk minden menő, ami tűzoltós! Tavaly barátnőjével ketten több, mint egy napig gyártottak egy tűzoltóautós tortát. Andi részletezte is, hogy mi mindent felhasználtak hozzá és rendesen megizzasztotta őket a feladat. Most örömmel bízta rám a témát, annyi volt a megkötés, hogy Sam, a tűzoltó legyen a tortán és legyen egyszerű (ez utóbbi talán mégis inkább az én megkötésem volt, épp akkor nem tudtam sok időt ezzel eltölteni).
Így elkészítettem egy hófehér bevonatú tortát és lángokat festegettem az oldalára, a tetejére szintén festettem a tűzoltóautót és megformáztam Sam-et. Persze rákerült a fiatalember életkora is - a tekergődző tűzoltótömlő formálta a számot. Tényleg egyszerű lett a végeredmény, de pont ettől volt bájos.
Ugyanebbe az ovis csoportba jár Zsombi is, aki szintén ugyanilyen tortát szeretett volna születésnapjára. Egészen hihetetlen, hogy Zsombi már öt éves, anyukája kollégám volt és mintha most lett volna, amikor Zsombi még pocakban volt! Felénk valóban igaz, hogy kicsi a világ - mert ráadásul még rokonok is vagyunk férjem révén. Tavaly is én készítettem Zsombi születésnapi tortáját, akkor készült az első traktoros tortám - ez is annyira hihetetlen, hogy eltelt egy év és annyi mindent tanultam és remélem, újabb év elteltével ugyanezt tudom majd mondani! Pontosan emlékszem arra az izgalomra, amivel tavaly átvittük a tortát a családi köszöntésre és hogy mennyire vártam a visszajelzésüket! Most kezdődik újra a kör, most jönnek a második születésnapi torták - imádom-imádom-imádom! Egyébként is minden születésnapot imádok, ezeket sokkal inkább, mint a kötelező naptári ünnepeket. Azok sablonosak és erőltetettek.
Csaponganak a gondolataim, kavarognak, mint hópelyhek a szélviharban, ami most éppen kint tombol. :)
Visszakanyarodva Zsombihoz, ő is Sam, a tűzoltós tortát szeretett volna. Egyértelmű, hogy másmilyet szerettem volna készíteni, most volt egy picivel több időm is, így rászántam magam a tűzoltóautós verzióra.
Fakó pirosra színezett bevonómasszát használtam, amit átfújtam pirossal. Igazi dögös piros tűzoltóautó színt kapott. Aztán festettem, ragasztottam, csíkoztam és újra festettem és ragasztottam és meg egy kis bizgenytű ide, még egy másik amoda és már kész is volt a tűzoltóautó!
Megformáztam Sam-et is. Nekem amolyan pszichoterror a figurakészítés, nem a szívem csücske. Ez az a mozzanat, amit halogatok és ez nem egy jó taktika, mert minél később kezdem el, annál kevesebb idő jut rá és minél kevesebb idő jut rá, annál inkább türelmetlen vagyok és minél inkább türelmetlen vagyok, annál inkább kapkodok és minél inkább kapkodok, annál inkább biztos, hogy nem lesz csúcsszuper és ha nem csúcsszuper, akkor én nem vagyok lelkes a figurától és ha nem vagyok lelkes a figurától, akkor nem szeretem az egész figuragyártási folyamatot, és így tovább... Persze vannak kivételek, de idővel úgyis megtalálom a kezemnek legmegfelelőbb anyagot, eszközöket és technikákat és igenis, hogy én is fogok majd olyan gyönyörűségeket alkotni, mint amilyeneket látok kedves bloggertársaimnál!
Itt is próbáltam a tűzoltótömlőből megformálni az ötöst - bár nem vall nagy fantáziára ugyanazt az ötletet kétszer ugyanúgy használni, de talán Zsombi ezen nem sértődött meg! :)


A tömlőből még némi víz is kicsordogált, de Sam már megpihenhet a tűzoltóautó oldalának dőlve, mert a tüzet eloltották! Legalábbis nekem erről szól a kis tortácskám!

1 megjegyzés:

  1. De jóóó, mind a kettő szuper! Az elsőben nekem nagyon tetszik, hogy a figurát kiemelted a tortából. Nem szokványos megoldás, nagyon tetszik.
    A másikon is jó a figura is, nem tudom mi a problémád vele? Bárcsak én is tudnék olyan élethű,gyönyörű figurákat készíteni...majd egyszer talán.
    A víz kifejezetetten tetszik és nekem az 5-ös megformázása is a tömlőből. Tök jó. ;-)

    VálaszTörlés