2012. február 15., szerda

Kisfiúk és nagyfiúk örök kedvencei - az autók

Igen, valami csoda az, ahogyan minden hímneműben genetikailag kódolva van az autómánia! Gügyögős-pelenkás koruktól brummognak és tologatják a matchboxokat, verdákat, kisautókat, versenyeztetik a saját autóikat, versenyeznek egymás autóival. Aztán persze ez később sem változik, az autóik becsben tartva és külön személyiséggel felruházva szinte velük élnek szimbiózisban! :)
Jókat mosolygok azon, mennyire felvillanyoz egy férfit egy dögös autó, hogy a kisfiúk lelkesedésével nézegetik körbe az utcán parkoló Ferrarit, élvezik a lóerők dübörgésének hangját és látványát és vasárnap délután képesek minden más program helyett Forma-1-et nézni (hetekkel előbb beiktatva, hogy melyik hétvégén mikor indul a futam). Arról nem is beszélve, hogy minden pasit adrenailnnal tölt el, ha néha rosszalkodik egyet az autójával, jól meghajtja és gyorsul és előzget! Igen, ez mind olyan, ami a fiúknál adott és nem kell firtatni az okát és nem kell várni, hogy ez megváltozik, mert ez így van rendjén!
Az autós torták így igazi favoritok a fiúknál, korosztályra való tekintet nélkül. Persze a stílus azért változik, de a rajongásuk örök témája állandó!
Az elmúlt két hónapban jó néhány autós torta készült nálam. Volt kisautós, vidám tájjal ábrázolt torta kétévesnek, aztán szinte klasszikusnak mondható téma a Verda, az édes cuki Villám McQueen-nel. Készült belőle egyszerű torta marcipán figurákkal és készült 3 dimenziós Verda, sőt ezekből testvéreket is készítettem. Ez két kicsi torta volt, imádnivalóan édesek voltak egymás mellett. Készült picike céges autós torta és készült egy hatalmas fekete ötös BMW is, slusszkulccsal.
Összegyűjtöm őket egy csokorba - bár a BMW talán megérne egy külön bejegyzést is! - Sőt, arról még fázisképeim is vannak! Legközelebb!

Nimród két éves, az ő tortájára kisautókat készítettem Valahogy soha nem tudok akkora utat készíteni, amire ráférnek a kisautók! A kisautóknak pedig mindig lemarad a lámpájuk, a tükörről már nem is beszélve. No, de egyszer csak meg fogom tanulni, nem igaz? :)


A következő torta időrendben hamarabb készült - ez egy Verdás figurás torta. Imádtam, annyira cuki volt és mivel tudtam rá időt szánni, jól elszöszöltem az apróságokkal is. A leginkább a festegetést élveztem, annyira élvezetes volt, bár festésemnél a végeredmény nem művészi, de legalább kreatív lett! Tényleg szuper volt elkészíteni. Andi, Dávid anyukája sikongatott, amikor kibontotta kisfia tortáját (akinek az egyik Sam, a tűzoltós torta készült az oviba is). Jujjj, hát amikor ilyen a reakció, meg amikor örömükben átölelnek és körbepuszilnak, vagy felhívnak csak azért, hogy hű, de fincsi volt és tetszett - hát, attól én elolvadok és annyira, de annyira nagyon boldog vagyok!

Verdákból készült már nálam néhány, de mivel minden tortámat szeretem és képtelen lennék egyet is kihagyni a sorból, így következzék hát Villám McQueen! Korábban bemutattam három Verda tortámat, akkor a legutolsó annyira jó lett, még szinte nekem is tetszett! Most két kicsi tortát készítettem, mindössze 12x24 centisek voltak. Ennél teljesen másképpen jöttek ki az arányok, a motorháztető alatt mindössze egy réteg krémnek jutott hely, de még így is kicsit torz lett az egész.
A történethez persze hozzátartozik, hogy legkedvesebb barátom, az én fogadott KisÖcsim tiszteletét tette aznap, míg tortáztam. Persze van amikor kifejezetten jól jön a segítség, de annyira furi volt a helyzet, hogy inkább zavarban voltam, mint hogy még feladatokat tudjak delegálni. A tortázás nálam teljesen egyszemélyes relax, az én önző hobbim, amikor szól a rádió, csak én énekelgetek és senki nem tudhatja, ha kiöntök vagy fél deci fekete festéket és kétbalkezeskedek, mert amúgy szoktam rendesen! De nagyon drága volt, mert segített nekem, amiben csak engedtem, például ő gyúrta be a bevonómasszát pirosra. Ennél már csak a fekete lett volna szívatósabb - de állta a sarat! Legközelebb is lesz koprodukció! :)
Ezeknél a Verdáknál is airbrusht használtam, nagyon látványos, sokkal szebb lett így. Végül még egy réteg lakkal fényeztem őket, csillogtak is - rendes vadiúj verdához méltóan! Ráadásul tényleg annyira édes volt a két autós tortácska, imádtam őket együtt! Igazi tortatesók voltak, édesek és kedvesek és mosolygósak!
A következő torta már nagyfiúnak készült, sógornőmék találták ki, hogy tortát visznek komájuk születésnapjára - mégpedig a fiatalember autójának megtortásítása volt az ötlet! Ez is egy viszonylag picike torta volt, igyekeztem a mérete ellenére kidolgozni. Úgy érzem, a nagyobb tortákkal inkább barátságban vagyok, mint a picikkel - azokon sokkal szebben ki tudom alakítani a részleteket - sokkal inkább képes vagyok látni őket térben. Hát ezekben meg az a kihívás, hogy picik! Ennél a kerekét rendesen benéztem - az elvitte az arányait, de a meglepetés volt a lényeg! :))))


Egy ötös BMW-vel köszöntötték fel szomszédomék a barátjukat. Hát ez alapból is hatalmas poén, ha valaki a 18.-ra egy fekete ötös Bömbit kap, slusszkulccsal - na de tortából! :)
Ezt a jó nagy tortát erdei gyümölcsös krémmel töltöttem meg, faragtam, hófehér masszával vontam be, airbrush-sal fújtam feketére és élelmiszerlakkal csillogtattam meg. Ennél a tortánál utólag nagyon bántam, hogy nem vajkrémet használtam a bevonó alá, mert még szebben lehetett volna az autó formáját alakítani! Itt kedvezett nekem a torta mérete, egyszerűen imádtam szórakozni vele! Végre volt visszapillantó tükör is, meg antenna, meg minden, ami szokásos így autóknál! :)
A torta mérete miatt itt egy közös fotó - jól megkínoztuk egymást , ami rajtam látszódik is rendesen :)
Elég nehéz feladat visszaadni egy autó stílusjegyeit úgy, hogy tökéletesen felismerhető legyen - ezen látom az audis és mercis beütéseket, de az embléma végül helyre tette az egészet!
Ja igen, ez volt az első igazi airbrush-os festegetésem, tipikusan rám jellemző a "csapjunk bele a lecsóba" hozzáállás - eszembe nem jutott, hogy ez így ne működne! :D

9 megjegyzés:

 1. Gabi!
  Nem jutok megint szóhoz, főleg az eslő torta, szenzációs:-))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon komoly járgányok lettek. :) Nekem is az első tetszik a legjobban, jó mozgalmas.

  VálaszTörlés
 3. Ajha, nem semmi kis csokor! Nekem a bömös a kedvencem, az a fekete csillogás a tetőn, te, azt csak úgy lehet, ha tükörsima, és ez az. Részletgazdag, és nagyon profi. Ja, meg az ikrek! Még aszongya torz. Nem mondom meg mid torz, de a verdáid nem azok!! :DDD Jártál már csinéze játékboltban? Na ott kezdődik a torz anyám! :)) Fiam nem is engedné felvágni.

  VálaszTörlés
 4. Nekem mindegyik nagyon tetszik! Azt azért sajnálom, hogy az a nagy bmw-s torta nem kapott külön bejegyzést a sok fázisfotóval. Nagyon jó lett, nekem az legkedvencebbem.

  VálaszTörlés
 5. Jesszumpepi! Eszméletlenül szépek! És eszméletlenül ügyes vagy!
  Nálunk kistesó leányzó, de az első dolgok között tanulta el bátyjától a brrrrrr+autó tologatást :)

  VálaszTörlés
 6. Az a legszebb, mikor apuci meg a gyerkőc összevesznek, hogy ki akar játszani az autóval. :-) Egytől-egyig fantasztikusak, csak ismételni tudnám magamat, szenzációs vagy! Nekem azért a bömbi jön be leginkább... :-)

  VálaszTörlés
 7. Waoo..nagyon szuperek és a BMW...hát nem is találok szavakat! Apropó..nézz be hozzám kérlek. Vár egy meglepi!:)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon örülök, hogy tetszettek a torta-autóim és autós tortáim! Mindet nagyon szerettem készíteni - nem is tudnám kiválasztani, nekem melyik a legkedvesebb!
  Anikó, Neked pedig köszönöm a díjat! Igyekszem mielőbb posztolni! :)

  VálaszTörlés
 9. Ezeket a szuper tortákat még a páromnak is megmutattam és annak ellenére, hogy nem egy nagy torta rajongó, még ő is csak tátott szájjal figyelte és nézegette és ismét az elejére görgette és ismét le és ez így ment még kétszer, háromszor, mire mindet szépen és részletesen megcsodálta. Mint a gyerekek. :))
  Azt hiszem, hogy ő is igazán a BMW-nél időzött el, de nem talált hibát, csak csodálta :)
  Szuper vagy Gabi! :) Fantasztikusak lettek egytől-egyig. :)

  VálaszTörlés