2012. január 16., hétfő

Milka csoki torta


Elég sokféle elképzelés előzte meg a végleges ötletet. Beszélgettünk számítógépről, meg egy számítógépes játék figuráiról, mire egy éles váltással ez az elképzelés lett a nyerő.
Egy 15 szeletes csokoládés tortát készítettem, ami kívülről Milka csokoládé. Szeretem, amikor szinte valós méretben tortásíthatom meg az adott témát - ebben az esetben a torta mérete a 300 grammos Milka csokival egyezett meg. Na jó, néhány centi eltéréssel (egy régi fogadásból tudom, hogy ezek a nagy táblás csokik 30 centinél rövidebbek...)
Tetszett az elgondolás, de úgy gondoltam, hogy lehetne még ezen tupírozni! Míg begyúrtam a milka-lila színt beugrott a megoldás! Legyen felbontott csoki! Elkészítettem a csokoládé barna bevonómasszát is, a torta egyik   oldalát ezzel vontam be, szándékosan vastagabbra hagytam a bevonómasszát. Ezután bekockáztam és ráírogattam a kockákra a megszokott Milka logókat.
Utána rávarázsoltam a "csomagolást", kicsit megtépázva!
 A csomagoláson eredetileg van egy világosabb rész, ezt ezüst lüszterrel próbáltam megjeleníteni ezen a tortán. A csoki fehér feliratát úgy vágtam ki és utólag még lilával megfestegettem. Hogy rajta a legyen az ünnepelt életkora is, ezért a kalória jelzést szabtam egyénire, így lehet az, hogy ez a fajta Milka csoki(torta) mindössze 39 kcal-t tartalmaz 100 grammonként! ...ugye ilyen csokit sokan bevállalnátok?
Egyébként jómagam nem vagyok csoki rajongó, ezért is lehet, hogy régen csak a fehércsokit ettem meg, néha becsúszott egy-egy kekszes-sárgabarackos. Azért az utóbbi időben kiderült, hogy léteznek olyan csokoládék, amiket én is szeretek! :)
A torta természetesen belül is csokoládés volt, illatos, sok kakaóval sütött piskótát és finom csokival készült tejszínes krémet rejtett a pocakjában.

14 megjegyzés:

 1. Szenzációsan jó lett!Olyan, mint egy igazi óriás Milka!

  VálaszTörlés
 2. El áll a lélegzetem! Nagyon szuper!!!!

  VálaszTörlés
 3. Nem találok szavakat....csodaszép a tortád!

  VálaszTörlés
 4. Annyira jó lett, szuper ügyes vagy!!!

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szupi! :) Imádom a Milkát amúgy... Az egyik kedvenc csoki márkám! Úgyhogy én is elfogadtam volna ezt a tortát! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon élethű Gabi, szenzációs vagy!

  VálaszTörlés
 7. Átnéznél hozzám kérlek? :)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm! Örülök, hogy ekkora tetszésre talált a tortám, ez most megint olyan volt, amin én magam is meglepődtem! :)
  Szerintem csokiimádóknak telitalálat ez a torta-téma! Megsúgom, hogy az elkészítése sem vészes, fontos a megfelelő színek használata, talán csak ennyi a titka! :)

  VálaszTörlés
 9. Sziasztok!

  nem találom a receptet... :-(

  VálaszTörlés
 10. Én is szeretnék egy receptet kérni!! Köszi, Orsi

  VálaszTörlés